ΝΕΟΙ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΕΣ INVENTOR

ΝΕΟΙ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΕΣ INVENTOR,copco,κλιματισμός

Χρήσιμες Ερωτήσεις-Απαντήσεις πριν την αγορά αφυγραντήρα

Πόσα λίτρα αφυγραντήρα χρειάζομαι;

Για την επιλογή του μεγέθους του αφυγραντήρα θα πρέπει να λάβουμε διάφορους παράγοντες υπόψη μας:

  • Τα τετραγωνικά του χώρου που θέλουμε να καλύψουμε
  • Την μόνωση που έχει ο χώρος μας και να παρουσιάζει προβλήματα υγρασίας στους τοίχους( μούχλα, κιτρινίλες κλπ)
  • Το επίπεδο υγρασίας που έχει η περιοχή στην οποία βρίσκεται το σπίτι
  • Η επικοινωνία των χώρων μεταξύ τους θα παίξει σημαντικό ρόλο αν θα επιλέξουμε έναν ή περισσότερους αφυγραντήρες

Ένας γενικός κανόνας που θα πρέπει να ακολουθούμε σε γενικές γραμμές είναι ότι ο ανεμιστήρας του αφυγραντήρα μας να μπορεί να καλύψει τουλάχιστον 4-5 φορές τον αέρα του χώρου μας μέσα σε 8-10ώρες λειτουργίας. Αυτός ο γενικός κανόνας βέβαια μεταβάλλεται ανάλογα με τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε χώρου και γι’ αυτό καλό θα ήταν πριν την επιλογή σας να συμβουλεύεστε τους συνεργάτες μας στα κατά τόπους καταστήματα Inventor.

 

Πως λειτουργεί ένας αφυγραντήρας με συμπιεστή;

Η αρχή λειτουργίας των αφυγραντήρων με συμπιεστή είναι παρόμοια με την λειτουργία των κλιματιστικών μηχανημάτων. Ο υγρός αέρας του χώρου μας περνάει από το ψυκτικό στοιχείο του αφυγραντή. Εκεί υγροποιείται η υγρασία του αέρα και πέφτει στη λεκάνη συμπυκνωμάτων και από εκεί στο κάδο συλλογής του νερού. Εν συνεχεία ο αέρας περνάει από ένα δεύτερο θερμαντικό στοιχείο και αφού ανέβει η θερμοκρασία του στα αρχικά επίπεδα επιστρέφει στο χώρο μας.

 

Πως λειτουργεί ένας αφυγραντήρας Desiccant με ζεόλιθο (χωρίς συμπιεστή);

Το κύριο εξάρτημα των αφυγραντήρων χωρίς συμπιεστή (desiccant) με ζεόλιθο είναι ο δίσκος ζεόλιθου ο οποίος περιστρέφεται με χαμηλή ταχύτητα. Ο υγρός αέρας του χώρου περνάει μέσα από το δίσκο και το αφυγραντικό υλικό συγκρατεί την υγρασία. Για να απομακρυνθεί η υγρασία από το δίσκο ένα μέρος του αέρα περνάει μέσα από μία ειδική διάταξη και αφού θερμανθεί μέσω αντίστασης, περνάει από το δίσκο και παρασέρνει την υγρασία που έχει συγκεντρωθεί σε αυτόν. Τέλος ο αέρας αυτός καταλήγει σε έναν εναλλάκτη στον όποιο η υγρασία, που έχει παρασύρει συμπυκνώνεται και καταλήγει στο δοχείο νερού, της συσκευής.

Τι είναι η λειτουργιά έξυπνη αφύγρανση και σε τι ωφελεί;

Κατά την επιλογή της έξυπνης λειτουργίας αφύγρανσης, ο αφυγραντήρας επιλέγει μόνος του το επίπεδο υγρασίας που θα πρέπει να επιτύχει στο χώρο λαμβάνοντας υπόψη του τις ιδανικές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας του χώρου. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άνεσης στο χώρο με τον πλέον οικονομικό τρόπο και την μικρότερη κατανάλωση.

 

Τι είναι η συνεχής αποστράγγιση;

Οι αφυγραντήρες μας έχουν την δυνατότητα της συνεχούς αποστράγγισης. Πολύ συχνά δεν είναι δυνατή η συνεχείς παρουσία μας στο χώρο που είναι εγκατεστημένος ο αφυγραντής, έτσι ώστε να μπορούμε να αδειάζουμε το δοχείο συλλογής του νερού (εξοχικά σπίτια, απομακρυσμένες αποθήκες κλπ). Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η σύνδεση του αφυγραντήρα μας μέσω ενός ελαστικού σωλήνα με την αποχέτευση, ώστε τα συμπυκνώματα να απομακρύνονται κατευθείαν από το μηχάνημα και να εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη λειτουργία για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο.

 

Τι είναι η συνεχής αφύγρανση;

Σε πολλές περιπτώσεις η υγρασία ενός χώρου τέτοια που απαιτείται η συνεχής λειτουργία του αφυγραντήρα. Στη λειτουργία της συνεχούς αφύγρανσης, το μηχάνημα λειτουργεί συνεχώς ανεξάρτητα από το επίπεδο υγρασίας που έχουμε ορίσει. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να επιτύχουμε την όσο το δυνατό χαμηλότερη υγρασία του χώρου.

Η συνεχής αφύγρανση βρίσκει επίσης εφαρμογή στην περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τον αφυγραντή για το στέγνωμα των ρούχων. Η μονάδα λειτουργεί συνεχώς μειώνει την υγρασία του χώρου και το στέγνωμα των ρούχων γίνεται πιο εύκολο.

 

Γιατί χρειάζομαι αντλία νερού στον αφυγραντήρα;

Η υγρασία είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται συχνά σε υπόγειους χώρους με κακό αερισμό και μόνωση. Στις περιπτώσεις αυτές για να βελτιώσουμε τις συνθήκες είναι απαραίτητη η χρήση ενός αφυγραντήρα. Το πρόβλημα και η ανάγκη της ύπαρξης αντλίας νερού στον αφυγραντήρα γεννάται, όταν στους χώρους αυτούς δεν υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης, στο οποίο να μπορούμε να οδηγήσουμε τα νερά του με φυσική ροή.

Με την χρήση της αντλίας μπορούμε να οδηγήσουμε το νερό ακόμα και σε ψηλότερα επίπεδα και να εξασφαλίσουμε την συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του χωρίς να είναι αναγκαία η συνεχής εκκένωση του δοχείου του.

Χρήσιμες Ερωτήσεις-Απαντήσεις μετά την αγορά αφυγραντήρα

Που να τοποθετήσω των αφυγραντήρα μέσα στο σπίτι; Συμβουλές για την σωστή χρήση του αφυγραντήρα

Ο αφυγραντήρας θα πρέπει να τοποθετηθεί στους χώρους με την περισσότερη υγρασία και στους χώρους που χρησιμοποιούνται περισσότερο. Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε μία συσκευή για κάθε χώρο. Θα ήταν το ίδιο αποδοτικό αν είχατε 2-3 συσκευές τις οποίες θα εναλλάσσετε στους χώρους του σπιτιού ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δωματίου.

Φροντίστε να τοποθετήσετε τον αφυγραντήρα σε ένα σημείο στο δωμάτιο όπου δεν θα εμποδίζει την χρήση του δωματίου αλλά και δεν θα εμποδίζεται η χρήση του αφυγραντήρα. Ο αφυγραντήρας, θα πρέπει να έχει αρκετό χώρο περιμετρικά και να μην εμποδίζεται ο αέρας που εισέρχεται αλλά και ο αέρας που εξέρχεται από αυτόν.